29 de març del 2018

BARCELONA BEER FESTIVAL 2018 - 2a part

Tant llarg (i avorrit) és el periple ciclista fins al santuari de cervesa artesana del Barcelona Beer Festival al centre firal de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, que m’he complagut mentre pedalava amb un minuciós repàs del repertori del concert d’ahir vespre (amb especial fervor als acords de House Arrest i a l’agitació de Run to you!).


Encara molest per l’empipadora pluja que m’ha acompanyat des de casa, reingresso per fi al temple cerveser... en una tarda que es preveu força tumultuosa! He caçat al vol la primera cervesa d’avui, endevino premonitòria: l’stout Rainy Day amb remolatxa i llet fumada, dels veïns guipuscoans de Bidassoa Basque Brewery.

M’ha posseït, enmig d’aquest rebombori, la captivant melodia de ‘The only thing that looks good on me...’. La cervesera escocesa Fierce Bier, des de la ciutat d’Aberdeen, provoca l’exorcisme musical de l’Adams Family amb una american pale ale ben saborosa. I encara m’enfilo més per Europa amb la fruit ale filandesa Night Hag, infusionada amb pomelo, de color blau profund i un gust de música de blues.


Ens encaminem cap a l’altell, obstinats encara a intuir qualsevol tonalitat blavosa al fons del got, per a fer una pausa en una de les aules reservades per a conferències i debats. Ens hem decidit per un breu seminari sobre la situació actual de la indústria cervesera americana, de la mà de Brewers Association, amb un saborosíssim tast d’acompanyament. Iniciem el road beer trip americà amb l’estimulant White Aphro d’Empire Brewing Company, perfumada amb lavanda i gingebre. Seguim en la costa est per a dibuixar un delitós somriure amb la IPA (‘don’t worry...’) Be Hoppy de Wormtown Brewery, i un tast en llauna de la pilsner Mama’s Little Yella d’Oskar Blues Brewery.



La Tropical Torpedo de la popular cervesera Sierra Nevada impacta amb encert dins l’aula, provocant una autèntica explosió de mango, papaya i fruites de la passió! La transició cítrica conciliadora Forgoten Tales de Pumpkin Artesan Ales precedeix l’assalt definitiu de Rio Bravo Brewing, joia indiscutible de la sessió: la porter New Mexico Piñon Coffee! Els artesans cervesers d’Albuquerque (territori Breaking Bad) es mereixen una fortíssima ovació (i els assistents que ho supliquem una preuada llauna de franc al sarró... ).




Reincorporat novament a la platea de La Farga, enmig de la confusió d’un taulell cerveser molt agitat i atapeït, aterro al vell continent per a degustar la porter fumada finlandesa Alder i la poderosa russian imperial stout Hyperborea de 14,5%!

Últimes fitxes al fons de la butxaca... resolem les tres apostes que em queden amb la Pale Ale de Sierra Nevada (un bis californià extraordinari!), un record còmplice amb l’IPA Epicycloid de la Gamma Brewing de Copenhagen (hi ha vida més enllà de Mikkeller i Evil Twin a la capital danesa...), i la Papaya Rye de la nord-americana Founders Brewing.


I... game over! Encertadíssima l’opció de petits tastos que permet l'Experience... i ben atents a l'edició del 2019, que el patró fins ara exigeix canvi de seu del BBF cada dos anys! Alguns, sigui on sigui, perseguirem aquests petits plaers, que es comparteixen i es gaudeixen... saboroses creacions que impulsen la revolució artesana!


Enllaç a:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada