21 de febrer del 2018

'SOM ELS BOMBERS...'

N’Arnau pertany al cos de bombers de P4 de La Salle Gràcia (com en Martí a la tropa de fantasmes de segon de primària...), per això fa temps que volem visitar l’Espai museístic i divulgatiu del carrer de Lleida de Barcelona, en el magnífic edifici aixecat amb motiu de l’Exposició Universal per a acollir l’històric parc del Poble-Sec (en actiu fins l’any 2000).


Ens animem amb l’activitat familiar dinamitzada ‘Bombers, qui, què, com’ per a explorar a fons (gimcana inclosa!) els espais de l’antiga caserna distribuïda en dues plantes i una singular torre de pràctiques. Amb els Quaderns de Bomber a la mà, descobrim històrics vehicles d'extinció com la popular Genoveva i la joia de vapor Merryweather...





Ens sorprenen els elements d’exposició: com l’aparell eixamplador de cascs de bombers, l’evolució dels extintors, els uniformes de servei segons el tipus d’actuació, i el truc mnemotècnic per a mai oblidar el telèfon d’emergències (boca, nas, ulls - 112)...



Ens apassiona el sistema de connexió rácor: un enginy de patent catalana (reconegut mundialment!) per a uniformitzar el sistema d’acoblament de les manegues a qualsevol tanc d’aigua. Ens fascinen les quatre barres (malauradament inhabilitades) per on lliscaven els bombers en cas d’emergència, com l’exposició de maquetes de cotxes i camions històrics en miniatura (gentilesa d’un ex bomber amb molta habilitat i paciència).




Superat l’examen final podrem fer el salt, properament, a l’aula de Prevenció de la Vall d’Hebrón, on segons ens diuen hauran de posar en pràctica els coneixements que han après...


Tot plegat ho pairem, de camí a casa, en un curiós espai gastronòmic concebut en el flamant i bulliciós passeig de Sant Joan, ben a prop de la plaça de Tetuan: Parking Pita, germana petita del primogènit Parking Pizza (que ocupa l'espai diàfan de l'aparcament interior sota magnífiques claraboies).


En aquest antic vial d'aparcament de cotxes (encara es distingeixen al terra les pintures en blanc de cada plaça...) han disposat una única llarga taula amb rígides cadires de cartró (que permeten desar-hi abrics i bosses en l'interior), i han previst una reduïda carta cuinada en una cuina oberta als comensals... Dinarem d'hummus, taboulé, i exquisides pites de falafel i pollastre... amb un afegit de delícies dolces libaneses!




Com diria Marty McFly després de la seva insurgent versió de Johnny B.Goode del 1955: suposo que Martí i Arnau 'encara no estan preparats per això, però els encantarà als seus fills...'. Caço l'avís subtil en l'etiqueta de l'ampolla de cervesa lager alemana Brutus que he demanat: la vida és massa curta, així que no hi ha temps per a consumir-la amb preocupacions... Un matí de dissabte esplèndid, però el futur està ben carregat d'oportunitats fantàstiques... així que tenim tot el cap de setmana per a explorar-les!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada