28 de maig del 2017

MONTSENY, EPÍLEG FINAL: EXCURSIÓ PER LA RIERA DE MARTINET

No deixarem perdre aquest paradís, avui que el tenim a tocar... així que ens apropem al poble veí d'Aiguafreda, amb absoluta premeditació, per a continuar gaudint d'una dia magnífic pel Montseny... ara seduïts per una excursió fàcil i agradable que ressegueix la riera de Martinet.



Perseguim les indicacions del circuit de color taronja (amb l'al·licient d'algunes pinces i marcadors d'una ruta d'orientació que ens anem creuant!), ben a prop de la frondosa ribera i dels gorgs de la riera. Entre tants alzinars i rouredes també busquem gripaus, esquirols, toixons... i qui sap si ens creuarem amb algun porc senglar despistat.



Creuem la riera per un bonic pont de fusta i remuntem la Vall per unes escales de fusta, amb l'ajuda d'una oportuna corda... Enllacem amb una pista força assolellada i, amb l'entreteniment de flors i papallones, arribem per fi a una curiosa masia envoltada d'insòlites escultures.



Tornem a creuar la riera i ara... ara toca fer cames! L'ascensió fins al poble d'Aiguafreda de Dalt és contundent, tot i que l'església ens acull fantàsticament en el seu pati annex, on hi ha disposades unes taules de fusta ideals per al dinar de pícnic que carrega la meva soferta esquena.



Amb la panxa ben plena explorem aquest conjunt monumental (església, cova-cripta, rectoria, cementiri i comunidor), catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local, i decidim continuar per la pista (que ara ja perd alçada...) per a enllestir aquest magnífic recorregut circular d'uns sis quilòmetres,,, Dins del cotxe, ni caldria que ho digués, en compto tres que dormen i només un despert...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada