27 de febrer del 2017

MARATEST 2017 - 30km - 2h38'27''


De nou la Maratest, el nom no enganya: oportuníssim banc de proves de cara a la imminent Marató de Barcelona (o altres reptes primaverals). Anem deixant enrere l’odiós hivern, i el segon trimestre de l’any ja treu el nas, ben carregat de curses.

La clàssica de Badalona es reivindica per mèrits propis... amb una fórmula eficaç i sobradament elogiada. Per a molts suposa el trampolí perfecte, per a la resta un termòmetre molt profitós d’autoavaluació... per a millorar o corregir (sí, hi ha prou marge!)... per a donar el salt definitiu o per a deixar-ho estar. En qualsevol cas, afrontem la Maratest com el millor examen parcial abans del temut examen final.



L’expectació, per tant, és latent i es respira en l’ambient precursa... El centre comercial Màgic Badalona fa honor al seu nom i torna cedir el seu abric als tres mil participants convocats. El ritual segueix intacte, per això es manté tant saludable després de sis edicions: organització, recorregut, serveis al corredor, voluntaris, animació... i enguany, a més a més, un diumenge exquisidament assolellat.


Salutacions i els millors desitjos a tota la tropa, amics i coneguts... abans del tret de sortida. Tothom a punt, calaixos lliures, i arrenquem conjuntament... tant els que pretenen una volta al circuit (15km) com dues (30km). Alguns ens coneixem el traç de memòria i resolem quasi instintivament els primers parcials...




I, com qui no vol, travessem de nou la línia de sortida, ben arrambats a l’esquerra, com indica el cartell de 30!... perquè just ara creuem l’equador de la prova i ens toca repetir íntegrament tot el circuit.


Primera volta amb el cap, a la segona em toquen cames! Augmento el ritme, recupero posicions, i dibuixo l’estratègia prevista: de menys a més. Un matí excepcional a Badalona, que alguns afortunats aprofiten per a acomodar-se en les terrasses del passeig marítim.





Llarguíssima recta final, que s’acaba sota els inflables, damunt la línia de meta... Els temps real ha estat de 2h38’27’’, i les sensacions personals excel·lents; d’això es tractava! Alguns afrontaran la Marató de Barcelona en tres setmanes, és hora d’ajustar estratègies i afluixar entrenaments... A un servidor encara li queden sis per al somni de la ciutat eterna: la Marató de Roma!






Enllaç a:

MARATEST 2012 - 15KM - 1h13'36''

MARATEST 2014 - 30km - 2h35'51''

MARATEST 2015 - 30km - 2h28'47''

MARATEST 2016 - 30km - 2h28'16''

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada