6 de gener del 2017

Celebrem-ho al TIVOLI...

És molt difícil definir l'encant del Tívoli Parc de Copenhage, i encara més complicat és fer-ho amb mesura... Per a nosaltres ha estat un regal magnífic, un somni fet realitat... Avui és set de desembre, i en Martí cumpleix sis anys! El nostre desig i la seva il·lusió es concentren en aquest meravellós jardí, que conté un parc d'atraccions sorprenent. Ni sabria com descriure-ho, però ho resumeixo amb una paraula, amb majúscules: MÀGIC.


Inoblidable, això segur. La nostra visita, en un dia extremadament fred i a estones plujós, no vaticinava d'inici els millors presagis... però poc a poc el parc ens ha anat embruixant. Hem anat obrint els ulls, davant la cautela inicial, per a descobrir uns jardins immensos, cent per cent nadalencs, guarnits de gala fins a l'últim racó, i súper-estimulants per als menuts de la casa.





Finalment enxampem les habituals temperatures daneses... llàstima que les haguem de suportar i patir justament avui. Al Mercat de Nadal deliciosament escampat entre les atraccions també s'afegeixen restaurants i altres cabanes menors on refugiar-nos i escalfar-nos amb una xocolata desfeta o un coffee med mælk...




Ens endinsem al parc... enamorant-nos d'algunes atraccions, autèntiques joies històriques i romàntiques, d'estètica retro, que es barregen amb d'altres molt més salvatges i adrenalítiques... El menda, que ha servit despiatadament en tants altres parcs d'atraccions, s'ha quedat mut davant l'atrocitat dels loopings de Vertigo...



En aquestes rodalies finlandeses, diguem-ho així, gaudeixen de certs avantatges. El mismíssim Santa Claus ens ha reservat una visita i, malgrat la feinada que l'ocupa, fins ens ha dedicat un truc de màgia!




Tot és sorprenent, i ni la pluja ens rendeix ni ens pren els somriures...



Engolits per una balena, o damunt d'un elefant, o d'una girafa, o rodant amb globus... meravellosa fantasia. Fins el papa s'escapa quan pot en alguna aventura més bèstia... només apte per a bàrbars despietats!




Sembla que Martí i Arnau s'han enamorat de 'The Vintage Cars', una altra encantadora atracció... on els petits conductors ens mostren la seva destresa al volant; brum, brum, brum...




Per dinar, entre tantíssima oferta, ens hem rendit al popular Biergarten del parc, d'inspiració austríaca i sublim cervesa Tivoli Golden Tower, apassionant IPA amb mel.



No hi ha res millor que pair el bratwurst en els 'Galley Ships', donant voltes i més voltes i més voltes...


I abans de les quatre de la tarda ja és fosc, i el parc es transforma... perquè ens reserva la romàntica decoració nocturna, que omple el Parc de llums màgiques i fascinants. 


La Lluïsa i n'Arnau guanyen la seva cursa amb cavall, i més tard compartim plegats un passeig a 'Den Flyvende Kuffert', repassant algunes escenes clàssiques dins les maletes de l'escriptor danès més apreciat pels nens. Hans Christian Andersen's ha trobat el millor guió: 'Life itself is the most wonderful fairy tale'.



Estem emocionats, però s'esgoten les piles... ha estat un dia molt llarg i exigent per a tots... a estones passat per aigua... Així que pactem últims desigs i atenem súpliques... Tívoli és un racó danès que, per a nosaltres, justifica el vol des de Barcelona, el preu de l'entrada i el refredat que ens hem guanyat...



Per tot trobem simpàtics detalls... bon humor i somriures. L'embruis és sorprenent, i ens rendim gustosament a l'encanteri del parc.



Les últimes fitxes les reservem al 'Classic Carousel'... just abans d'acomiadar-nos del parc i retenir amb el millor somriure, per sempre més, aquesta experiència inoblidable que hem compartit.



Enllaç a:

Ens anem a... COPENHAGUE!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada