24 de gener del 2017

5A FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 21 de gener de 2017

Hi ha conjuncions astrals sorprenents, fenòmens increïbles i successos excepcionals... però també n'hi ha que es repeteixen any rere any, puntualment, com la Fira de Cervesa Artesana del Barri de Sant Antoni. La seva força d’atracció, tant subtil i discreta, garanteix el retrobament de tres pròfugs salesians en les rodalies més encertades. La inestimable comitiva desertora es conjura, precisament, a l’ombra del seu bressol adoptiu... lliurant-se a una exculpació sincera que redimeixi, en part, deutes i afliccions del passat.


L’esquadró, compungit, s’aprofita d’un reclam inexcusable resguardat enguany sota la carpa dominical del llibre. ‘Omplim de barri el mercat’, reclama l’eslògan... malgrat avui s’ompli de cervesa artesana provinent d’arreu de Catalunya.


A manca de trident, dos prenem la iniciativa, escurats al marge psicodèlic de la façana artística de la casa Tarragó... Ben a prop del monumental grafit ens estrenem amb l’heroi de Wembley. La cervesera La Lenta ret homenatge al pilar d’aquell inoblidable Dream Team amb la Golden Ale Koeman. Aquests culés igualadins ens fan reviure la nit màgica del 92, amb inequívoca narració d’en Puyal: “Toca Stoichkov, para Bakero, pica Koemaaaaaan, ¡goooooooooool!”. Pell de gallina... fins ens diuen que aquesta cervesa daurada té reminiscències a gespa acabada de tallar. ‘Sortiu i disfruteu!’


Seguim amb un clar domini del joc i una alta possessió... que es tradueix amb una incursió letal a l’estand de Lambicus, un estendard de la Fira i referent del barri, amb el seu fortí permanent al carrer de Tamarit. La Boon Lambiek, amb dos anys de maduració, es llença al contraatac amb un beuratge força àcid, proper a la sidra, d’un fair play inqüestionable. Hem fet diana cervesera!


El clar avantatge ens permet, ara sí, especular amb la tria. Per això descartem la reconeguda, amb perdó, Putíssima IPA dels sadurninencs de HOPE per a refugiar-nos en la seva american wheat Citric tant refrescant i cítrica. Em fascina el seu Scrabble lumínic, malgrat l'encert només els atorgui sis punts.



En la segona part s'incorpora per fi el tercer atacant, per a completar un trident despietat. En ple desconcert de l'adversari es consuma la golejada. Brindem amb la cervesera d'Horta-Guinardó d'Hazteunlitro... que de la col·laboració amb Quer... serveix una Maracuyeah! IPA de 8º massa amargant i contundent. L’estand veí, ocupat precisament pels berguedans de Quer, ens delecta per partida doble: amb l’aromàtica Fast Jab IPA, i amb la Siberian Black, una vella coneguda stout que abanderà l’aroma i la malta torrefacta en l’activitat divulgativa inaugural del passat Barcelona Beer Festival.


En temps afegit decidim tancar el recital cerveser amb una de les creacions primogènites de Tro Ales: Ipanema, un joc de paraules que ens transporta a una de les platges més cèlebres de Rio de Janeiro.


La merescuda pròrroga, després d’un matx tan intens, es disputa al bar Mañe, en el formidable i cotitzat aparador de Floridablanca amb Borrell. Un clàssic de tota la vida, casolà i amb tradició, que ens guanya amb els seus saborosos platets. Reconeixem, de fons, l’oportú himne musical ‘Friends wil be friends’.



L’epíleg definitiu, com a tancament de la jornada, s’escriu a la Terminal... i no a la 1 ni a la 2 d'El Prat sinó a la Sala d’Hamburgueses del carrer Gran de Gràcia.


Aterrem en àrea londinenca i ens recreem amb la deliciosa hamburguesa Peter Pan i amb l’exclusiva No Worries, a base de carn de cangur i salsa remolatxa. He caçat un insòlit Space Invader refugiat en l’interior de local, mentre s’anuncia el darrer avís per a embarcar... i prendre el vol low cost (caminant i sense escales...) cap a casa nostra!






Enllaç a:


1a FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 12/01/2013


3a FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 17/01/2015




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada