12 de juliol del 2016

POBLENOU BEER FESTIVAL - 01/07/16

El reconeixement del panorama cerveser català, per qualitat i gosadia, s’ha consolidat més enllà del nostre modest territori. L’aparador de la inigualable Fira de Cervesa Artesana del Poblenou constata l’orgull d’alguns productors catalans, però també reserva un bon espai a cerveseres estrangeres, alternatives i excepcionals.

El tast inaugural ens duu al repertori ecològic de Brunehaut, la cervesera belga d’abadia ens ofereix una blanche de 5% per a estrenar-nos amb bon peu.


Ens acostem a Hernani per a deleitar-nos amb la collita de Basqueland. Ens recomanen la seva IPA més popular, la Imparable: exòtica i tropical, amb evidents notes de pomelo, papaya i pinya.


Els insòlits representants grecs de la Fira es mereixen una especial atenció. Septem, en referència als set dies de la setmana (‘every day has its unique taste’), ofereix les seves millors versions dels dilluns (Monday’s pilsner) i un sorprenent bonus impossible: una vuitena oportunitat, més enllà del diumenge, l’aromàtica 8th Day.



La Fira, com sempre, garanteix el bo i millor, en un marc immillorable: al parc que s’estén als peus de la Rambla del Poblenou, a dues passes de les platges del Bogatell i la Mar Bella.


Amb la recent inquietud del polèmic Brexit, els escocesos de Tempest pretenen seduir l’onada proeuropeista amb una gloriosa selecció cervesera. El crit d’auxili de la seva magnífica black IPA sembla prou elocuent: ‘In the dark we live’.



La implacable canícula estival s’ha instal·lat gustosament damunt la Fira, per això decidim refrescar-nos a la ‘Porta de la Costa Brava’. La cervesera Marina, des de Blanes, ens acosta la meravellosa cala s’Aguia en format cervesa refrescant i lleugera, per a alleugerar vespres sufocants...



Barcelona també té una representació fabulosa; BIIR ha carregat l’estand amb beuratges sorprenents, com la session IPA Melon Bomb, la Macchiato black IPA, o l’Experimental wit-weiss... Però l'encisadora Oude Gueuze em fa l’ullet i s’apodera del meu judici: una làmbica poderosa i concloent, autèntic ‘xampany de Brussel·les’.




El luxe escocès es complementa amb Wooha, que ens suggereix ‘get a little Wooha tonight!’. Som fàcils de convèncer, i molt complaents quan cal, així que els reclamem una saborosa porter...




L’idil·li entre la Reptilian vendrellenca i la Fira és inqüestionable. L’Isaac suporta la primera línia de foc, amb les seves creacions tant desconcertants com espectaculars, i ens omple el got amb una brown ale contundent, i força escumosa, amb sirope de vainilla i llimes de xocolata!





Segons la tradició gallega, un matrimoni amb fills, però sense filles!, pot quedar marcat per un estigma maliciós que converteixi al marit en home llop. Per si de cas, abans que algú m’interrogui, m’escapo de la Fira amb una Lobishome IPA de la cervesera Menduiña de Pontevedra. Tinc prou marge, fins el dia 19 no hi ha Lluna plena...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada