8 d’abril del 2016

PARÍS: l'excusa perfecta! (1)



01. LES DEUX MAGOTS (6 Place Saint-Germain des Prés)
Mític Cafè parisenc, referent de la vida cultural de la ciutat, un temps freqüentat per il·lustres clients com l'artista Pablo Picasso, el filòsof Jean-Paul Sartre, o l'escriptor Ernest Hemingway.



02. CAFÉ DE FLORE (172 Boulevard Saint-Germain)
Un altre Cafè històric, arquetip d'intel·lectualitat, d'essència retro. Acollidor i prohibitiu: un café crème per 5,70 euros!



03. ÉGLISE SAINT-SULPICE (2 Rue Palatine)
L'església més gran de París, després de Notre-Dame, s'inclou a la turística ruta da Vinci. Commogut pel best-seller de Dan Brown, resseguim la suposada línia Rosa del meridià de París que creua l'altar, com s'obstinà Silas en la seva cruel persecució del Sant Grial.



04. FONTAINE SAINT-MICHEL (Place Saint-Michel)
Font monumental històrica de París, que ocupa la façana cega d'un edifici de sis plantes! Se la coneix com la Fontana di Trevi parisina, per això hi llancem una moneda...



05. SHAKESPEARE AND CO. (37 Rue de la Bucherie)
Llibreria alternativa, independent, impressionant: 'This store has rooms like chapters in a novel and the fact is Tolstoi and Dostoyevsky are more real to me than my nextdoor.'
  


'Some people call me the Don Quixote of the Latin Quarter
because my head is so far up in the clouds that I can imagine all of us are angels in paradise,
and instead of being a bonafide bookseller I am more like a frustrated novelist'.

06. SAINTE-CHAPELLE (8 Boulevard du Palais)
Meravella gòtica, patrimoni de la Humanitat: dues capelles superposades, sostingudes per delicioses parets de vidrieres policromades..., a poques passes del ‘Point Zero des routes de France’.




07. LES JARDINS DU PONT NEUF (Square du Vert-Galant)
A l’extrem occidental de l’Ile de la Cité s’empara gelosament la placidesa i romanticisme parisenc. L’agradable Sol converteix el pícnic, als marges del riu, en una deliciosa experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada