14 de març del 2016

BARCELONA BEER FESTIVAL 2016 - 2a part

El Festival BBF, en la seva croada de difusió de la cervesa artesana de qualitat estén, en paral·lel a la barra dels seixanta tiradors, un extens i divers programa d’activitats relacionades amb la cultura cervesera. L’activitat inaugural, Pack BBF, pretén esbudellar les cerveses representants de les quatre matèries bàsiques (aigua, malta, llúpol i llevat), assignant cada ingredient a una cervesera local.

Dins l’auditori ens distribuïm per grups, i iniciem la roda divulgativa amb la creació de la cervesera As, de Montornès del Vallès. Representen l’element llúpol, per això han apostat per una doble IPA amargant i molt afruitada i tropical. Tot seguint ens conviden a una de les cartes guanyadores del seu repertori: l’As de Trèvols, una Imperial Stout de final feliç!


A la cervesera berguedana Quer li correspon abanderar la malta; i ho fa amb una sorprenent i arriscada smoked beer. L’acompanyen, sense complexos, de la contundent Russian Imperial Stout Siberian Black, d’aroma i gust molt torrefacte.


El torn de ressaltar el llevat per damunt dels altres li correspon a la microcervesera artesanal Edge Brewing, instal·lada al barri del Poble Nou barceloní. L’estil ‘Hefeweizen’, sense filtrar, ens recorda al gust inequívoc d’una cervesa de blat.

El quart, i últim, element recau en La Pirata, de Súria, que ha procurat una cervesa molt lleugera i dèbilment llupolada, que contrasta poderosament amb l’oatmeal stout que l’acompanya, molt densa i contundent, oportunament extrema per a donar per finalitzada l’activitat.


Després d’aquesta peculiar decatló cervesera, tan didàctica i encertada, encara ens permetrem algun tast a la sala principal. Em llenço a un beuratge granadí (que no només de ‘rebujito’ viuen els andalusos...): el Petroleum Coffee Cocoa de Coccus Beer, feta amb dàtils i cafè, i macerada en vins Porto i Màlaga Virgen. Una Russian Imperial Stout, de 10,5%, que certifica que ‘tot és possible a Granada’. 


Enguany la ciutat de Québec, estendard d’una escena cervesera molt potent i consolidada, és la ciutat convidada al Barcelona Beer Festival. Fins a nou cerveseres han desembarcat al Museu Marítim, i els faig d’amfitrió brindant amb la Imperial Stout Vache Folle de Charlevoix: una gran ‘IPA black elaborada utilitzant la Santíssima Trinitat dels chiles mexicans’!.


S’ensuma el final i em liquido les darreres tres fitxes als nouvinguts de Vermont (un altre col·laborador excepcional). La black IPA Narconaut de Zero Gravity no és més que una profecia... ara que ja no sé si gravito o somio... quasi diria que ens anem cap a casa... o potser hem improvisat una visita fugaç a la cocteleria més antiga de Barcelona... al Boadas del carrer de Tallers es podria perpetrar un punt final de luxe! 



Enllaç a:








1 comentari:

  1. This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post.! Leeds beer festivals

    ResponElimina