21 de gener del 2016

4A FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 16 de gener de 2016

L’eslogan ‘Sant Antoni en cent mirades’ sintetitza la diversitat d’un barri que es guanya l’atenció de la resta de la ciutat de Barcelona cada principi d’any. La festivitat de Sant Antoni, patró dels animals, representa l’eix de la Festa Major menys estiuenca, farcida d’actes i activitats fins al 24 de gener.


D’entre les cent mirades que garanteix el barri una s’adreça al món cerveser. Com en els tres anys anteriors es desplega la Fira de Cervesa Artesana de Sant Antoni, promoguda per la Penya Barcelonista del barri, al carrer de Viladomat (exclosa queda l’acollidora avinguda Mistral).


Mantinc la tradició (entengui’s excusa) per a reunir-me amb qui comparteixo amistat i un intens passat acadèmic, en aquest precís escenari. És, per tant, una oportuna trobada per a posar-nos al dia i per a evidenciar l’eficàcia de l’elixir salesià de l’eterna joventut.


Als virtuosos de Holz, els 'fusters' de l’Hospitalet, els apassiona la cervesa com a màxima apoderada del primer art, però no obliden el setè, La passió cinèfila inspira alguns dels noms més celebrats per la comunitat cervesera: 'reservoir hops', 'psycho', 'escurçó negre', 'antony hopkins'... L'oferta, si fa honor al seu nom, promet molta expectació. No obstant, m'inclino pel remake cerveser del protagonista de Raíces. L'aventura nordamericana de l'africà Kunta Kinte ha motivat una stout 'de pel·lícula' (millor dit, de minisèrie...); clara aspirant a Oscar en la categoria de millor cervesa de repartiment.


El xerrar asseca la gola, així que convé avituallar-nos... Els mestres cervesers belgues, referents arreu del món d'aquesta tradició milenària, han confiat una sucursal a Barcelona. Lambicus desplega la seva artilleria molt a prop d'aquesta Fira, al carrer de Tamarit, així que avui no tenien excusa. L'oferta que ens brinden és excepcional, així que em decideixo per la Viven, una smoked porter més lleugera del que sembla, tan densa com saborosa, i lleugerament fumada; un deliciós privilegi...


Tancarem la trilogia amb valentia i convenciment. Tot i la seva curta trajectòria, Ratpenat s’ha anat guanyant un espai dins del panorama cerveser català. A l’exòtica black IPA Bandera Negra, s’hi afegeix avui la cervesa commemorativa del seu primer aniversari: una imperial IPA, per a paladars exigents (és contundent però no agredeix). Jo també els felicito, millor tard que mai, ara que m’acomiado de la Fira, del barri i de la millor companyia. L’any vinent, repetim!


Enllaç a:


1a FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 12/01/2013


3a FIRA DE CERVESA ARTESANA DEL BARRI DE SANT ANTONI - 17/01/2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada