9 de juliol del 2015

4A FIRA DEL POBLENOU DE CERVESES ARTESANES - 3 al 5 de juliol de 2015 - 2a PART

Repetim Fira: en sessió dominical, de tarda i sense fills! Hi ha qui diu que segones parts mai són bones, però en tot hi ha lloables excepcions, com en l’encert de Terminator II. Avui, donades les circumstàncies, farem un pas endavant per a intercalar dins la ‘gamma de seguretat’ d’ahir altres tonalitats més fosques i sospitoses, sense més pretensions que gaudir de la cervesa artesana, tastant i valorant tantíssimes referències i estils, amb plena curiositat, i en contacte directe amb el mestres cervesers.


Per això, iniciem l’expedició a l’estand dels alemanys Spiegelau, creadors del disseny d’un got tan novedós i sorprenent com eficient per a beure IPA’s: les parets fines mantenen la temperatura, l’obertura de la boca permet olorar la cervesa i augmentar l’aroma, mentre que les curioses vores amb forma d’ona airegen la cervesa i equilibren els sabors. Ni es tracta tot l’enginy d’una febre comercial ni menys encara d’un caprici absurd… Els veïns belgues, amb un ventall i bon gust inesgotable per la cervesa, fa anys que s’entossudeixen en servir cada cervesa amb el got que ressalti i mantingui més i millor les seves propietats (‘doctors té la Santa Mare Església’). Spiegelau ens han permès el tast d’una IPA amb l’espectacular IPA Glass per a comparar-la amb un altre got genèric i, sorpresa!, quasi semblen cerveses diferents.



I com m’encanta ensopegar dues vegades amb el mateix benefici, em deixo hipnotitzar de nou per l’estand de La Calavera, en particular per la misteriosa Medical stout servida en barril. L’envàs original simula un medicament, amb les ocurrents advertències dels seus efectes secundaris. D’espuma esplèndida, la cervesa és densa i cremosa, negra i torrefacta. No hi ha metge que gosi contraindicar-la!




Black Lab ens atrau. Mai hagués encertat que produeixen cervesa pròpia a la plaça Pau Vila de Barcelona, compartint edifici amb el Museu d’Història de Catalunya! Vaja, que ni és estrangera (si de cas els seus creadors: ell alemany i ella japonesa) ni Lab fa referència al laboratori que procura els anàlisis pertinents de la cervesa, sinó a la gosseta de raça labrador que distreu els mestres cervesers (de nom: Lola). Provem la IPA Claudia, molt saborosa i tropical. Ens hem quedat sorpresos i amb ganes de més, visitarem properament el brewpub del Moll de la Fusta!


Baladín, un italians habituals per Barcelona, també han reservat enguany una carpa i serveixen l’escassa representació de cervesa blanca de la Fira, juntament amb La Segarreta catalana. Isaac, ara ja sabem a qui homenatja, és bastant albercoc i menys cítric. Molt agradable i fàcil de beure. És el que jo denomino excel·lent cervesa de transició. Baladín: 'bevitore sacro'!



L’entorn convida, cervesa artesana en mà, a acostar-se a la platja i deixar-se acariciar per la brisa que sufoca els nombrosos banyistes. Des del passeig contemplem el característic dibuix que Barcelona mostra als visitants i la llarga platja guanyada al mar; tot un luxe!





La Fira compta enguany amb l’associació britànica de cervesers independents (SIBA) com a col·laboradora. La SIBA ens acosta diversos productors; un d’ells és Oaklam Ales, que comparteix la Green Devil IPA com a guanyadora dels premis ‘World Champion Cask Beer 2015’ amb l’afició catalana. Força llupolada i potent: ‘devilishly good beer’.



També repetim amb Guineu, tot i canviant de registre radicalment: l’american pale ale d’ahir deixa pas a la russian imperial stout Vanilla Black Velvet. Una complexa i intensa cervesa, bastant espumosa i de sensació alcohòlica ben camuflada. 


El cartutx de tancament prové de Vitoria-Gasteiz. Falken Brewing ofereix una red ale que perseguim fa estona. L’etiqueta justifica la cervesa 1up com a premi merescut un cop desafiat l’enemic de l’última pantalla del videojoc: ‘sólo machaca los botones buscando ese combo que tumbe al malo’. Acceptem el desafiament i afrontem els darrers glops d’aquest recomfortant enfrontament amb la Fira de cervesa artesana del Poblenou. Ni el resultat sabem, perquè aquí no es guanya ni es perd, simplement es gaudeix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada