8 de juliol del 2015

4A FIRA DEL POBLENOU DE CERVESES ARTESANES - 3 al 5 de juliol de 2015 - 1a PART

La Fira anual delPoblenou, en només quatre oportunitats, s'ha posat a la butxaca al públic més exigent. Juga al seu favor, a banda del divers i extens repertori convidat, un maridatge impecable entre l'època canicular en què se'ns brinda (potser la cervesa sigui l'antídot perfecte davant l'asfíxia insuportable d'un juliol prometedor) i  una ubicació oportuníssima i immillorable al Parc del Poblenou, just als peus d'una presumida rambla i a dues passes de la temptadora platja de la Mar Bella.



4 de juliol de 2015

Inauguració de la Fira en sessió familiar, matinal i de continència obligada. L'aproximació pels carrers de Castanys, Pons i Subirà, Marià Aguiló i l'Amistat ens mostren la cara més veïnal del barri, que transita amb orgull i serenitat per les nombroses botigues de barri, en contrast amb la clientela forània que persegueix la concorreguda rambla del Poblenou.



L'estrena la reservem als argentonins Biir que, tot i el joc de paraules que bateja la cervesera, s'inspiren (només cal veure el logotip) en la moderna i cosmopolita ciutat de Barcelona. La serenitat de la seva lleugera pilsner ens dóna la benvinguda i ens incita a submergir-nos en altres carpes locals infalibles.



Una de les cerveseres de visita inexcusable és La Calavera. Aquests traficants ripollencs de cervesa artesana ens acosten una IPA tan deliciosa com insolent, quan detectem la caricatura d'Alícia Sánchez Camacho a l'etiqueta d''Alice the dog' (amb la variant belgian ale, intolerable, d''Alice the fox').




Si la meva atenció i curiositat s'entreté amb l'inusual i encantador disseny del got de la Fira, la music box dels Guineu, d'amplificador i volum generós, ha atrapat l'atenció i el ritme tant d'en Martí com de n'Arnau, i competeix amb la música en viu de l'escenari principal.




Sufoquem l'excitació desbordant de Martí i Arnau amb una breu incursió a l'àrea de joc infantil, dins del propi Parc, a tocar de les carpes cerveseres. La Lluïsa, aprofitant l’ocasió, s'ha escapolit a l'empara i suggerència dels mestres irreverents de Brewdog, tant de moda, que li han endossat una creació suau a base de coco i gingebre.   




La reverència absoluta se la mereixen els danesos de Mikkeller, de naturalesa experimental, innovadora i juganera. Tanta generositat i complaença carreguen des de Copenhagen que ens han servit una IPA i ens han permés un tast admirable de dues infusions més contingudes en barril: una pale ale impronunciable (K:rlek) i una làmbica de fermentació espontània magníficament salvatge. Ho diuen ells, i tenen part de raó: ‘Mikkeller or die!’


Viatgem cap a Anglaterra! Bexar County, provinents de Peterborough, ens ofereix creacions genuïnament angleses servides des de curiosos palés de fusta. Reclamen silenci, la X de Bexar ho exigeix, perquè les cerveses parlin per elles mateixes. Si bé ens cedeixen un racó del seu fortí, amb la complicitat de la cervesera de Manchester Alphabet, per a la lliure creació expressiva, que Martí aprofita amb gust, com tants altres artistes procervesers ja ho han fet abans.




L’última copa ens serveix per tornar a casa, literalment. Ens traslladem fins a les Valls de Torruella, properes a Súria, per a deixar-nos captivar per un dels beuratges més alavats de la cervesera Guineu: l’american pale ale Riner. Amb una graduació mínima, ressalta per l’aroma floral. Molt lleugera i refrescant.


És hora de tornar a casa, dinar i descansar, malgrat no tots respectaran aquest ordre i preferiran tancar els ulls abans que obrir la boqueta.



Enllaç a:

3A FIRA DEL POBLENOU DE CERVESES ARTESANES - 11 a 13 juliol de 2014



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada